+10 344 123 64 77

Baz Istasyonlari Neden Sehir Disinda Bulunamaz?

Pek televizyon izlemeyen biri olarak arada sırada haberlere göz atarım evde olduğum zamanlar.  Normal de haberleri ve gündemi genellikle  internet sitelerinden takip ederim. Baz istasyonları hakkında izlediğim bir kaç haberden bahsedeceğim bugün.
Kameraların karşısına geçipte baz istasyonları şehir dışına taşınsın diye tepki gösterenleri haberlerde izleyenleriniz vardır muhakkak. O düşünceye sahip olanlar ve o tip insanlara katılanlar bu yazımı mutlaka okusun.
Biz baz istasyonlarını 1 haftalığına  şehir dışına taşıyalım ve şehir merkezindeki tüm sahaları yani istasyonları kapatalım. İnanın ikinci günden sonra olacakları tahmin bile edemezsiniz. Özellikle büyük kentlerde.
baz istasyonu resimleri


Baz istasyonları teknik olarak düşük çıkış güçlerine sahip olduğundan insanları etkileyebilecek cinsten değildir. Bunu defalarca dile getirsekte insanlarımız anlamakta güçlük çekiyor nedense.
Ayrıca şehir dışına taşınması gibi bir durum mümkün değildir. Bu durum tüm gsm ağının bir çırpıda çökmesine neden olur. (:
BTK tarafından yapılan açıklama;
Baz istasyonları şehir dışına kurulmayıp da şehir içlerinin tercih edilmesindeki sebepler nelerdir ?
Baz istasyonları teknik özellikleri gereği düşük çıkış güçlerinde ve hücresel yapıda çalışmaktadırlar. Bu nedenle şehir dışlarına taşınmaları teknik olarak mümkün değildir. Abone sayısına bağlı olarak her geçen gün sayılarının artması teknik bir zorunluluktur. Baz istasyonlarının sayılarının artması çıkış güçlerinin daha da azalması anlamına gelmektedir.
Cep telefonları ile yapılan görüşmeler, baz istasyonları ile cep telefonları arasında karşılıklı gönderilen elektromanyetik dalgalarla sağlanmaktadır. O nedenle cep telefonuyla görüşme yaparken baz istasyonu ne kadar yakın olursa gönderilen elektromanyetik dalga o kadar küçük, ne kadar uzak olursa karşılıklı gönderilen elektromanyetik dalga o kadar büyük olmaktadır. Elektromanyetik dalgaların sağlığa zararları da (tam olarak tespit edilmemesine rağmen) büyüklüğü ile doğru orantılıdır.
2 saat sinyal keselim görsünler’ teklifi geldi
BTK İkinci Başkanı Galip Zerey, mahkemelerin baz istasyonları konusunda aldıkları kararların eksik bilgilendirmeden kaynaklandığını belirterek, “Biz gidip yüksek yargı organlarına bu konuyu anlattığımız zaman bugüne kadar hiç sorun olmadı. Yine olmayacağını düşünüyoruz. Birara bir GSM operatörü bize gelip, ’2 saat hepimiz GSM sinyalini keselim ve o zaman İstanbul’unAnkara’nın halini görsünler’ teklifinde bile bulundu. Yarın İstanbul’da üniversiteler ve sivil toplum örgütleri ’Hücresel Sistemler ve Baz İstasyonları’ konulu bir konferans düzenliyor. 40’a yakın Yargıtay üyesi de bu konferansa katılacak. Orada bu konunun son derece iyi bir şekilde yargı sistemine anlatılacağını düşünüyorum” dedi.
En azından BTK ve Hürriyet’in açıklamaları insanları biraz daha bilinçlendirir kanısındayım. :)

0 yorum:

Yorum Gönder