+10 344 123 64 77

Wordpress En Fazla Yorum Alan Yazilari Gosterme

Efendim, uzun bir süreden sonra sizlere merhaba demenin heyecanını yaşıyorum şu anda. Malum, üniversite ara tatile girip final, vize derdi de olmayınca insan kendini atıyor İstanbul’un serin kollarına. Sonrası malum, 20 günlük bir ara ve yeniden tasarım, yeniden teknoloji :)
wordpress yorum widget


Bu makalemizde aslında Wordpress’te benim her zaman ihtiyaç duyduğum ancak çok sonraları hayata geçirebildiğim bir özellikten bahsedeceğim. Wordpress tabanlı güncelerimizde en fazla yorum alan yazılarımızı ve yorum sayılarını göstermenin nasıl olacağını anlatacağız. Aslında eklenti kullanmayı seven ve gerekli olmadığı durumlarda eklenti (plugin) kullanmayan bir insanım ama bahsedeceğim türde küçük eklentiler her zaman çok işe yarıyor. Öncelikle kullanacağımız eklentiyi yazarın sayfasından (Ja, RAFI) indiriyoruz. Eklentimizi indirdikten sonra çıkardığımız dosyayı Plugin dizinimize (wp-content/plugin) atıyoruz. Sonrasında Yönetim Panelimizde Eklentiler bölümünden Wp Most Commented Posts eklentisini aktifleştiriyoruz. Bu aşamadan sonra ise eklentimizin işlev göreceği kısa kodu sayfamıza yerleştirmek kalıyor.
<ul><?php get_mostcommented(); ?></ul>
Yukarıda yer alan kodu sidebar.php dosyamızda görünmesini istediğimiz yere yerleştiriyor ve kaydediyoruz. Bundan sonra eklenti yardımıyla en fazla yorum alan 10 yazınız gösterimde olacak ve yanlarında yorum sayıları görünecektir. (Çalışan bir örnek için t’infection.com’un sağ tarafına, En Fazla Yorumlananlar bölümüne bakabilirsiniz)
Dilerseniz eklenti içinde değişikliklerde yapabilirsiniz. wp-mostcommentedposts.php dosyasını bir metin editörü ile açarak get_mostcommented($limit = 10) satırında yer alan gösterilecek yazı sayısını kendinize göre düzenleyebilirsiniz.
Umarım sizler için faydalı olmuştur…

0 yorum:

Yorum Gönder